Mikor elkezdtem az életmódváltó projektemet, mely elsősorban az étkezést, de azon túl a testmozgást is érintette, úgy döntöttem, hogy legalább heti 3-4 alkalommal szeretnék saját testsúlyos edzéseket csinálni. Azonban ahogy nézegettem a lehetőségeket rájöttem, hogy nem egy olcsó mulatság az edzőterembe járás.
Első körben tehát otthon edzettem különféle és fitness gyakorlatokat csináltam a nappalimban. Azonban idővel rájöttem, hogy ez sem volt teljesen kielégítő számomra annak ellenére sem, hogy hasznosnak bizonyultak ezek a mozgásformák. Akkor fedeztem fel a szabadtéri edzőgépekben rejlő lehetőségeket.

A kezdeti nehézségek elpárologtak, egyre jobban esett az edzés, egyre jobban élveztem azt, hogy a különféle gyakorlatokban egyre ügyesebb voltam. A szabadtéri edzőgépek már csak a nagy nyári melegben is előnyös választásnak bizonyultak, mivel legalább nem kellett egész nap bent punnyadnom, volt miért kiemennem levegőzni. Az árnyékos szabadtéri edzőgépek jó lehetőséget biztosítottak az energiáim lekötéséhez, ráadásul olyan izmokat mozgathattam meg, melyeket csak edzőtermekben tudtam volna komoly pénzek kifizetése árán – ez viszont ingyen volt.

Bár azt bevallom, hogy az első alkalmak során picit furán éreztem magamat, hogy egyrészt mindenki lát a környező lépcsőházakból ahogy edzek, sőt, voltak emberek, akik, kiülnek a parkba és csak bambulnak ki a fejükből, nézelődnek és még ha nem is feltételezem, hogy minket, edzőket bámulnak, de mégis csak fura volt ez nekem. Aztán le tudtam tenni ezt a dolgot, nem törődök már senkivel sem, csak elvégzem a gyakorlatokat, amik miatt lemegyek a pályára. Ráadásul társakra is leltem, hiszen a szabadtéri edzőgépek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sosem látom üresen a pályát. Így minden szempontból motiváltnak érzem magamat a folytatásra.