Technológiailag rohamosan fejlődő világunkban célszerű e téren mindenkinek fejlesztenie magát, akár autodidakta módon. Sok esetben nem szükséges mentor, vagy drága tanfolyam, csupán céltudatosság, fegyelem és idő. Az internet világában mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, szelektáljuk hát ki a számunkra szükséges információkat, tanulmányokat, anyagokat. A világhálót használjuk jól, a saját javunkra, nagy előny, hogy minden aktuális információ fellelhető. Ilyen a keresőoptimalizálás is, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy legalább az alapfogalmakkal legyünk tisztába.

Fontos a fegyelem, csak a hasznos dolgokra koncentráljunk, a szemetet hagyjuk.

Amennyiben weboldalunkat, vállalkozásunkat szeretnénk jobban előtérbe helyezni a világhálón, célunk, hogy minél több ember szerezzen információt rólunk, fontos a jó keresőoptimalizáló, keresőmarketinges szakember megtalálása. Köztudott, hogy mindenki első akar lenni és sikeres, így nagy a harc, nagy a kihívás. Az is egyértelmű, hogy egy szakember, aki állandóan fejleszti magát e téren célravezetőbb, mint más területen jártas társai és a titkait, trükkjeit sem fogja elárulni.

A lényeg tehát az, hogy nézzünk a dolgok mögé, ne legyünk naivak, ne higgyünk illúzióknak, maradjunk a realitás talaján. A számunkra legmegfelelőbb marketinges szakember, cég kiválasztása nagyon fontos, mert ezen is múlik vállalkozásunk sikere. Ha mégis rosszul választottunk, váltsunk, ne csüggedjünk, a hibákból is lehet tanulni. A keresőoptimalizálás területén vannak ma már nagyon jó szakemberek, meg fogjuk találni a legmegfelelőbbet.