A mai világban már számos őrültséget láthatunk, igazából nincs is már nagyon olyan ötlet, ami, ha egyszer megfogan egy ember fejében, akkor azt ne tudná kivitelezni valahogy, ne találna valakit, aki támogatja a képtelennek, lehetetlennek látszó gondolatában. 

Bár az emberiség úgy volt vele az utóbbi pár száz évben, hogy fittyet hány a természetre, rombolták is, ahol érték. Mindenféle eszközt megragadva roncsolták ezt a szerencsétlen bolygót, elidegenítették a lakhatási helyüket is a természetességtől, de roppantmód, most az utóbbi időben mégis vissza-vissza tekintgetnek afelé, amit egyszer egy elegáns mozdulattal a hátuk mögé dobtak.

Így kezdenek el egyre jobban elterjedni a beltéri dzsungelek, egyre több szobanövény kap otthont a belvárosi lakásokban. Igyekszenek egyre többen egyfajta természetes hatást megvalósítani otthon. Ahogy nekifogtak az emberek a kis dobozolt világukba visszaimportálni a sutba vágott természetet, úgy jöttek a félúton álldogáló mű megoldások is, mint amilyen a műfű, bármilyen meglepő is.

A műfű ugyanis egy hamisított, de annál élethűbb mása az igazi gyeptéglának. Viszont számos területen kényelmet biztosít a lakók számára amellett, hogy a biofil életérzést is biztosít számukra: nincs gond rájuk, nem kell őket locsolni, se nyírni, se gondozni, csak gyönyörködni kell bennük. Mellettük meg lehetnek olyan növények a lakásban, melyek ténylegesen igaziak. Meglepő lehet, de nem csak kertben, hanem teraszokon, mi több falakon is használható a műfű. Olyan is van, aki csapok burkolására, vagy extra extrém esetben pedig házak beburkolására is használja a műfüvet.