Vessen egy pillantást számos sportpályára, és látni fogja, hogy a kerítések segítenek megkülönböztetni a sportpályák bizonyos területeit, beleértve a kialakított részeket és a lelátókat, valamint védelmet nyújtanak a nézőknek.

A játéknapokon ezek a kerítés elemek a tömeg ellenőrzését és a helyszín biztonságát is szolgálják.

Ha kinézünk a pályára, egy biztonsági sapkát is láthatunk sok esetben a kerítés tetején. A sapka védelmet nyújt a játékosok sérülései ellen azáltal, hogy lefedi a tetején lévő hegyeket, miközben díszítő elemet ad a gyártmányhoz.

Észrevette, hogy a nézőket a rosszul eltalált labdáktól megóvó védelmi háló egyben egy kerítés is?

A visszafutásgátlók olyan akadályok létrehozására szolgálnak, amelyek megállítják a rosszul eltalált labdákat vagy játékban tartja a labdát, és megvédi a nézőket a sérülésektől. Különféle stílusok állnak rendelkezésre, a létesítmény és a sport igényeitől függően. Például a baseballpályák hagyományos típusa a paneles Backstop, ahogy az Egyesült Államokban ismerik. Több panel egymáshoz rögzítésével készül a visszafutásgátló létrehozásához, innen ered a neve is. Téglalap alakú körbetekintést biztosít az otthoni mezőn.

A nagyobb labdajátékra épülő sportpályákon kívül más szabadidős létesítmények is találhatók, amelyek kerítéseket használnak. A teniszpályák és gördeszkaparkok kerítésétől a stadionokig és kutyaparkokig minden esetben hasznosak lehetnek. A létesítményben végzett tevékenység típusától függően biztonsági sapka is elhelyezhető a gyártmány tetején.