Kiváló minőségű nyílászárókat találhatunk már az újonnan épített házaink számára, a legmodernebb technológiákkal szerelhetjük fel őket kültéri és bejárati ajtók tekintetében is, melyek nem csak hogy esztétikusak, de még abban is kiemelkedőek, hogy energetikai szempontból optimalizálják az otthonunkat, azaz minimalizálják a meleg levegő felesleges kibocsátását.

Egy bejárati ajtó esetében az energetikai szempontból történő biztonságon túl a legfontosabb a fizikai biztonság, hogy az az adott ajtó védelmi szerepet is betöltsön. A most említett két célnak a leginkább a műanyag és az alumínium anyagok tudnak megfelelni. Másodlagos, de csakugyan rendkívül fontos szempont, hogy a bejárati ajtó esztétikusan is nézzen ki, hiszen ezt fogjuk látni minden alkalommal, amikor hazatérünk. Mivel nem igen fogjuk havi szinten cserélgetni ezeket az elemeket, ezért fontos, hogy elsőre jól válasszunk.

A megfelelő bejárati ajtók esetében a biztonságon túlmenően a könnyű kezelhetőség is fontos szempont. A modern műanyag ajtók kapcsán már biztosak lehetünk abban, hogy nem kell a hosszantartó működőképesség miatt aggódni. Ugyanez a helyzet az alumínium ajtókkal is, melyek szintén kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A műanyag verzió előnye, hogy pénztárcabarát megoldást is kínál. Az olcsóbb verzió a vákuum formázott műanyag bejárati ajtó típus, mely többnyire 3D- és üveg elemekkel van díszítve. A kissé drágább verzió pedig a HPL ajtóbetétekkel ellátott ajtók, melyek modernebb kialakításúak, sima felületükről, és alumínium rátétjeikről híresek.