A Sneaky Sasquatch című játékban olyan mindennapos teendőid vannak, mint a kajalopás vagy a parkőrök kicselezése, de néhány kör golf is belefér.

De mi történik, ha szőrös hősünk ellátogat a városba?

Ha kíváncsi vagy rá, próbáld ki a nagyszerű Apple Arcade-játék gigantikus, The Town című frissítését. Jesse Ringrose-t, az RAC7 független játékstúdió társalapítóját kérdeztük arról, hogy mit érdemes tudni kedvenc Nagylábúnk legújabb kalandjairól.

Sneaky Sasquatch

„A Nagylábúnak emberként kell viselkednie – mondja Ringrose. – Bankszámlát nyithat, vagy akár lakást is bérelhet. Egy teljesen másfajta játékról van szó!”

Ringrose-nak tökéletesen igaza van, ez egy teljesen új játék. Míg korábban a Nagylábú egy baseballsapka és egy póló segítségével könnyedén átverte a kempingezőket, a turistákat és saját autóvezető-oktatóját is, egy belvárosi irodai pozícióhoz ennél jóval kifinomultabb álruhára lesz szükség. Nem is beszélve hősünk viharvert kinézetéről és erős szagáról.
A Nagylábú bárkit átver egy jó álruhával. Nézd csak, milyen fess az új öltönyében!

„Ez benne a legjobb! – mondja Ringrose. – Ráadásul baromi szőrös is. Egyelőre még nincs lehetőség a játékon belül borotválásra vagy fodrászkodásra, de tervezzük, hogy valami ilyesmit is beleveszünk.”

A Nagylábú egyébként igazi városi arcként rögtön beleveti magát a vállalati világba, és nekilát megmászni a ranglétrát. A postázóban kezdi, majd egyre előrébb jut. Egy kis kávé a kollégáknak itt, egy kis technikai segítség ott.
Soha többé kukázott pizza! De lehet, hogy a boltból sem kéne lopkodni…

„A Nagylábút mindez nagyon érdekli, mert az egész rendkívül emberi” – folytatja Ringrose.

Fontos tipp az új körülményekhez: legyél mintapolgár. Egy-egy kisebb lopás belefér, de ha nem vigyázol, lecsapnak rád a rendőrök.
Azt hitted a parkőrök szigorúak? A helyi zsarukhoz képest sehol sincsenek.

Ahogy a Sneaky Sasquatch erdei otthonában, úgy a városi változatban is rajtad múlik, mit teszel. Töltsd az időt egy kávézóban vagy menj el vacsorázni. Olyan nincs, hogy valaki nem elég jó Nagylábú.

„A játékosok saját kis történeteket hozhatnak létre maguknak – mondja Ringrose. – Rengeteg lehetőségük van anélkül is, hogy megmondanánk nekik, mit csináljanak és mi a cél. Az a lényeg, hogy a neked leginkább tetsző módon legyél Nagylábú!”